24. března 2019
24. března 2019 - Pirátská noc, aneb spíme ve škole

Na jeden večer a noc se z nás stali piráti:)

V pátek odpoledne k nám připlula pirátská loď a přivezla nám kupu pirátů. Jako správní piráti jsme měli mnoho úkolů. Jak jinak než pirátských. Nejpve jsme měli za úkol vyluštit tajenku a zjistit tak, co nás čeká. Jako pirátská posádka pirátského kapitána jsme dostali několik úkolů, ve kterých se soutěžilo. Rozdělili jsme se na dvě družstva a šli jsme na to. Každý pirát musí umět vytřít palubu své lodi, uklidit svou loď a pověsit prádlo. To vše museli zvládnout i naše dvě pirátská družstva. A to byste koukali, jak nám to šlo. K večeři jsme si dali ohřáté mořské hady (rozumějte prosím párky:)) a mohli jsme posilněni dobrotami pokračovat v úkolech, abychom vše splnili a mohli být pasováni. Veřte nebo ne, dorazil k nám i pošťák se zajímavým dopisem, který nám řekl, že je někde shovaný pirátský poklad. Tak jsme šli po šipkách a hledali, kam máme jít. A POZOR! NAŠLI JSME. Našli jsme pirátskou truhlu plnout "zlaťáků" a sladkého pokladu. Každý správný pirát si musí umět připravit své lože. I to jsme všichni zvládli. No a co ještě správný pirát musí umět? Přece se nebát. Každý pirát zvládl stezku odvahy a na cestu mu svítili jenom svíčky:). Jako poslední úkol bylo podívat se do dalekohledu a říci, co vidíme. Pak už jsme všichni mohli být pasováni na pravé piráty a hurá do hajan. Spalo se nám krásně a zdáli se nám sny o pirátech. :)